6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Čelik pred izbacivanjem iz Premier lige BiH zbog duga od 5.659 KM

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj krajem oktobra rješavala je zahtjev za pokretanje postupka protiv Čelika podnesen putem Advokatskog društva Spaho iz Sarajeva, a odnosi se na igrača Jazvina, kojim se traži isplata finansijskih dugovanja.

Komisija je potom donijela odluku da Čelik zbog prekršaja dužan Jazvinu isplatiti 5.659 KM.

Također, donijeta je odluka da ukoliko Čelik ne isplati navedeni iznos i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja NS BiH do 26.11.2019. godine, na snagu stupa suspenzija od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u nastavku prvenstva takmičarske 2019./20. godine.

- OGLAS -

S obzirom da Čelik još uvijek nije isplatio dugovanja Jazvinu, suspenzija je stupila na snagu. Međutim, ukoliko Čelik isplati dugovanja prije odigravanja slijedeće utakmice, suspendija se automatski ukida. 

Ovo je posebno opasna situacija po Čelik zato što propuštanje još jedne prvenstvene utakmice znači i izbacivanje iz ige. Naime pravila nalažu da klub ne smije u toku sezone propustiti da ne odigra dvije utakmice, a Čelik je nedavno morao propustiti utakmicu protiv Željezničara.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA