Sport
Ćorić: Đoković je opravdano diskvalificiran, ovo je sada velika šansa za sve nas Borna Ćorić ostvario je najbolji rezultat karijere na Grand Slam turnirima nakon što se plasirao u četvrtfinale pobjedom protiv Australca Jordana Thompsona 7:5, 6:1, 6:3 nakon dva sata i deset minuta igre.
# SCS

Borna Ćorić ostvario je najbolji rezultat karijere na Grand Slam turnirima nakon što se plasirao u četvrtfinale pobjedom protiv Australca Jordana Thompsona 7:5, 6:1, 6:3 nakon dva sata i deset minuta igre.

Australac je rano ispustio svoj servis za 2:1 u korist Ćorića, ali se vratio i izjednačio je na 5:5. Bilo je to sve što smo sinoć vidjeli od Thompsona. Do kraja meča na terenu je postojao samo Borna Ćorić.

“Sjajno je ući u Grand Slam četvrtfinale. Veliko je to olakšanje, dugo vremena mi je ovo bila želja i nisam mogao napraviti taj korak ranije. Imao sam problema s ozljedama, nisam igrao najbolji tenis, tako da sam sada jako sretan što igram dobro i što sam zdrav”, rekao je Ćorić nakon meča.

Ćorić je na press-konferenciji nakon meča komentirao i izbacivanje Đokovića s turnira zbog toga što je nehotice pogodio sutkinju.

“Nisam vidio odmah što se dogodilo jer sam imao tretman ramena i trener je ušao u sobu i rekao mi je što se dogodilo. Očito, jako nesretan slučaj. Da je loptica otišla pet centimetara lijevo, ne bi se ništa dogodilo. Žao mi ga je, no to su pravila i mislim da je opravdano diskvalificiran. On je moj prijatelj i niko nije sretan što se to dogodilo”, rekao je Ćorić.

Ostatak igrača sada ima veliku priliku doći do prvog grand slam naslova.

“Velika je ovo šansa sada za sve nas. Ipak, mislim da se moram fokusirati samo na sljedeći meč. Imat ćemo novog grand slam pobjednika i to bi moglo dovesti do promjena u vrhu”, napominje najbolji hrvatski tenisač.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.