Sport
Ćorić ‘otvorio dušu’: Prvi junior svijeta ništa ne znači, opustio sam se i počeo previše izlaziti Veliki svjetski talenat, koji je bio i broj jedan na planeti u juniorskoj konkurenciji, pričao je o problemima koji su ga pratili tokom razvoja.
# SCS

Hrvatski teniser Borna Ćorić otvorio je ‘dušu’ u Podcastu Sport Klub televizije i emisiji ‘Wish&Go’ gdje je govorio o problemima u razvoju karijere.

Veliki svjetski talenat, koji je bio i broj jedan na planeti u juniorskoj konkurenciji, pričao je o problemima koji su ga pratili tokom razvoja.

„Dosta momaka u mlađem uzrastu privuku pažnju kvalitetom i pomisle da su već postali igrači. Jesam bio dominantan u Hrvatskoj u tom uzrastu i kao takav sam navikao na pobjede. Govorimo o periodu od moje 16. do 20. godine, kada sam zaradio prvi novac i kada sam sazrio u neku ruku, a opet nedovoljno da bih shvatio da to što sam osvojio US Open i što sam bio prvi junior svijeta zapravo ništa ne znači. Super je, pomoći će ti malo oko sponzora, ali mimo toga ne znači ništa. Opet, uđem u to razmišljanje da sam već napravio karijeru. Zapostavio sam rad, ali ne kada je kvantitet u pitanju, već kvalitet”, rekao je Ćorić i nastavio:

“Malo sam se opustio, počeo sam da izlazim. Imao sam sreću, a iz ove perspektive gledano možda i nesreću, da sam se brzo probio sa Futures turnira do ATP Toura. Trebalo mi je manje od godinu dana. Nisam se razvio u te dvije, tri godine, kada sam ‚zapeo‘ na 50, 60. mjestu, gdje sam proveo tri godine. Nisam se razvijao. Bio sam najbolji junior svijeta, za šest mjeseci sam bio 100, za šest mjeseci sam bio 50, pa sam mislio da ću za šest mjeseci biti 20. i onda ću biti prvi. Ali, to ne ide baš tako. Dvije, tri godine nisam mogao da se pomjerim sa 50. mjesta. Kada sam promijenio tim, kada shvatio neke stvari i sazrio, počeo sam više da radim na sebi i na svojoj igri. Samim tim sam napravio tranziciju od 50. mjesta do svog najboljeg renkinga“.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.