8 C
Sarajevo
26.04.2024

Željo doživio četvrti poraz

Tim sa Grbavice  poražen je u Krupi sa 2:1 i tako je nastavio sa očajnim rezultatima, te je već jasno vidljivo da velika kriza potresa Plave. Poraz od Krupe bio je četvrti poraz u nizu.

Od formiranja zajedničke lige u sezoni 2002/2003 Željo nije imao ovakvu seriju poraza i po prvi put su u Premijer ligi BiH poraženi četiri puta uzastopno. Željezničarje  i u ranijim sezonama imao rezultatskih kriza.  Prošle sezone ekipa Željezničara je u važnim utakmicama imala šest vezanih utakmica bez pobjede i to ih je na kraju koštalo titule prvaka. Također, Plavi su u sezoni 2005/2006 imali dvije ogromne serije utakmica bez pobjede. Od 15. do 19. kola su imali seriju od ukupno pet utakmica bez trijumfa (dva poraza i tri remija), a zatim su od 23. do 29. kola imali žestoku krizu i šest utakmica bez pobjede. Samo jednom je Željezničar u Premijer ligi imao niz od tri uzastopna poraza. Bilo je to u sezoni 2016/2017 kada su izgubli na Tušnju od Slobode (2:0), a zatim su sa Grbavice bodove odnijeli Vitez (0:2), pa Zrinjski.

Ovo je dosada najveća kriza Željezničara.  Tim je sve dalje od vrha tabele, a sama igra koju fudbaleri prikazuju na terenu daleko je i od samog prosjeka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA