10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Deseti smrtni slučaj u HNK, u ‘covid- bolnici’ 22 pacijenta

U protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) zabilježen je još jedan smrtni slučaj od posljedica covida-19. Radi se o 76-godišnjem svećeniku iz Međugorja koji je preminuo protekle večeri u “covid-bolnici” SKB-a Mostar, a koji je i ranije imao hronične bolesti.

U istom razdoblju u SKB-u Mostar na covid-19 testirano je 179 uzoraka, od kojih su u Hercegovačko-neretvanskom kantonu tri pozitivna, i to dva iz Mostara i jedan iz Čitluka, kazao je na redovnoj konferenciji za novinare glasnogovornik Vlade i Štaba civilne zaštite HNK Pero Ćiro Pavlović.

– U covid- bolnici trenutno se liječe 22 bolesnika, od kojih je 5 na respiratoru i izrazito teškog stanja, 12 pacijenata je na potpornoj terapiji kisika, dok su ostali bolesnici stabilno i bez pogoršanja – kazao je Pavlović.

- OGLAS -

Dodao je kako su kantonalni i općinski sanitarni ispektori u protekla 24 sata izdali 15 rješenja o samoizoliranju i izoliranju te da ih je do sada ukupno izdato 2643. 

Prema izvještaju kantonalnog MUP-a, u istom razdoblju nije bilo kršenja rješenja o izoliranju i samoizoliranju, a zabilježeno je pet prekršitelja zabrane kretanja.

U HNK do sada je od posljedica covida-19 preminulo deset osoba. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA