5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Beograd: Vučić i Gruško o miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško razgovarali su danas u Beogradu o bilateralnim odnosima dve zemalje, posebno u svetlu priprema za radnu posetu i sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom 4. decembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Gruško preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, premijera Medvedeva i ministra Lavrova, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo dinamikom susreta visokih zvaničnika Srbije i Rusije. On je naglasio da sa velikom nadom očekuje predstojeći sastanak u Sočiju, što će biti njegov treći ovogodišnji sastanak sa predsednikom Putinom.

- OGLAS -

Istakao je, takođe, da je za njega taj susret od izuzetnog značaja, kao prilika za sadržajan razgovor i razmenu stavova o globalnim i regionalnim pitanjima, kao i najvažnijim pitanjima srpsko-ruske saradnje, posebno ekonomske.

On je zahvalio Rusiji za razumevanje naših državnih i nacionalnih interesa, kao i za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su konstatovali da realizacija dogovorenih projekata, naročito u oblasti energetike, kao i saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija, dobro napreduje.

Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Vučić je naglasio da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti, što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA