Sport
Davis Cup: Danas kreće obračun bh. i južnoafričkih tenisera, prvi na teren izlaze Džumhur i Roelofse Teniska selekcija Bosne i Hercegovine danas otvara seriju mečeva protiv Južnoafričke Republike (JAR) u play-offu Svjetske grupe 1 Davis Cupa.
# SCS

Teniska selekcija Bosne i Hercegovine danas otvara seriju mečeva protiv Južnoafričke Republike (JAR) u play-offu Svjetske grupe 1 Davis Cupa.

Prvi meč u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici igrat će Damir Džumhur i Ruan Roelofse.

Taj susret počinje u 15 sati, nakon kojeg će snage odmjeriti Mirza Bašić i najbolji igrač JAR-a, Lloyd Harris. Harris je rangiran na 93. mjestu ATP liste te je i najbolje rangirani igrač u obje selekcije, jer je Džumhur trenutno na 107. mjestu.

“Možda je mala prednost za nas, ukoliko ja odradim posao onakao kako se očekuje. Ukoliko sve bude na dobrom nivou, trebalo bi da povedemo 1:0 i da taj pritisak sa Mirze skinem. Sigurno da će njemu biti lakše igrati, ukoliko budemo imali vodstvo”, smatra Džumhur, koji se nada da će donijeti prednost bh. timu.

Drugog dana, u subotu, sa početkom u 13 sati, na teren će prvo dubl igrači. Mirza Bašić i Tomislav Brkić pokušat će osvojiti važan poen za BiH protiv Ravena Klaasena, koji je 11. igrač na top-lipsti svjetskih dubl igrača, a kojem će par biti Ruan Roelofse. Nakon toga, trebali bi igrati Džumhur – Harris te Bašić – Roelofse.

Osiguran je direktan TV prenos obračuna tenisera BiH i Južnoafričke Republike, na kanalu BHT1.

 

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.