3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Punjene tikvice na italijanski način: Gotove za pola sata

Vrijeme je za laganu hranu čija priprema ne oduzima mnogo vremena. Isprobajte italijanski recept za punjene tikvice koje se peku manje od pola sata.

Sastojci:

2 velike tikvice

- OGLAS -
 

2 kašike maslinovog ulja

½ manjeg luka

2 paradajza

100 g parmezana

Nasjeckani bosiljak

So, biber

Priprema:

Prereži tikvice po dužini i izdubi sredinu. Ostatke sitno nareži.

U tiganju zagrij maslinovo ulje. Ubaci nasjeckani luk i prži nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodaj meso tikvica, narezani paradajz, nasjeckani bosiljak, so i biber. Prženje treba da traje otprilike pet minuta uz miješanje.

Tikvice položi u vatrostalnu posudu i peci ih 6 -7 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

Izvadi ih iz pekare i napuniti nadjevom. Pospi tankim slojem narendanog parmezana. Vrati u rernu i peci još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA