Sport
Djed Novaka Đokovića sasvim iskreno progovorio o tome zašto napadaju njegovog unuka i zašto on smeta Nadalu i Federeru Zdenko Žagar, djed Novaka Đokovića, kaže kako ga ljuti to što svi njegovog unuka smatraju krivim za koronavirus na Adria Touru, a otkrio je i zašto zapravo Novak smeta konkurenciji
#

Novak Đoković se našao na meti žestokih kritika nakon što je finale njegovog Adria Toura u Zadru moralo biti otkazano zbog pojave koronavirusa na turniru. Među zaraženima je bio i sam Đoković i njegova supruga Jelena, ali i brojni drugi sportaši i uzvanici.

Nakon toga, gotovo svi mediji na svijetu su počeli pisati priče o Novaku Đokoviću, o njegovoj neodgovornosti vezanoj za turnir, ali i o velikoj karijeri i obiteljskom stablu. Sada kada se sve malo smirilo, oglasio se i Zdenko Žagar, djed najboljeg tenisača na svijetu. Žagar je Hrvat iz Vinkovaca i otac Novakove majke Dijane.

'Ja sam Hrvat iz Vinkovaca, kao i moja bivša žena Sanda, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Došao sam u Beograd kao oficir, a onda je išla u školu tamo. Nakon toga smo se i oženili. Bilo je teško i nisam mogao biti tu kada se Novak rodio. Posao me odveo u Prištinu i obitelj sam viđao samo vikendima. Sanda me krivi za rastavu, ali mislim da je istina na sredini. Poštujemo se', ispričao je za Nova.rs Đokovićev djed pa dodao:

'Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, nikada se nisam izjašnjavao kao Srbin. Normalno mi je da se Novak priklanja Srbima i to je u redu. Ništa bolje u životu ne bi prošao ni da se deklarira kao Hrvat.'

 Žagar je bio i na Adria Touru i jedan je od onih koji su tamo pokupili koronavirus.

'Bilo me strah, ali vjerovao sam u svoju psihičku i fizičku snagu. Gledajte, nije Novak donio koronu tamo. Bijesan sam na to. Turnir je bio na otvorenom i ne može on biti kriv', stao je u obranu svojeg unuka Žagar pa dodao:

'Novaka napadaju samo zato što je Srbin. To su podle taktike. Napadaju ga jer je iz tamo neke Nedođije, neke Srbije, a bolji je od svih koji ga prozivaju. On smeta Nadalu, Federeru i dvadesetorici igrača koji su ispod njega. To su odvratne stvari i treba ih ignorirati koliko god je moguće', zaključio je Đokovićev djed.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.