Sport
Đoković birao savršenog tenisera: Ništa ne bi uzeo od Federera Prvi reket svijeta Novak Đoković gostovao je u emisiji na YouTube kanalu Davis Cupa, gdje su za njega imali zanimljiv zadatak.
#

Prvi reket svijeta Novak Đoković gostovao je u emisiji na YouTube kanalu Davis Cupa, gdje su za njega imali zanimljiv zadatak.


Šampion Australian Opena dobio je zadatak da opiše savršenog igrača.

Novak je dao nekoliko zanimljivih odgovora.

Đoković je odmah naveo Rafaela Nadala za forhend, a kada su ga upitali: "Zašto Nadal", Novak je rekao: "Jednostavno - to je Nadal."

Dobili smo i dodatno objašnjenje: "Nadalov forhend jedan je od najboljih svih vremena. U njegovom forhendu ima previše topspina, što čini lopticu težom, a problem je što forhend može da udara i ravno. Nije mu problem pozicija iz koje udara forhendom i to je udarac kojim pritiska protivnika, ali se takođe odlično brani i vraća u poen tim udarcem."

Zanimljivo, za bekhend je naveo Davida Goffina, dok je za talenat izabrao Félixa Auger-Aliassimea i Denisa Shapovalova.

Što se tiče mentaliteta, ponovo se na njegovoj listi našao Nadal: "Nikada ne odustaje, uvek ima taj borilački duh i s tim stavom uvijek izlazi na teren."

Gael Monfils je njegov izbor kod polufizičke spremnosti: "Monfils uvijek može da trči, da proklizava, skače, veoma je jak i on je primjer perfektnog sportiste."

Za servis je izabrao Nicka Kyrgiosa: "Ima fantastičan servis. Ima veoma prirodan servis i savršene pokrete. Servis mu je veoma brz i teško ga je pročitati, nezavisno od podloge na kojoj se igra."

Kada su ga pitali za ritern, Novak se nasmijao i rekao: "Da li mogu da kažem - ja?"

Najzanimljiviji odgovor dao je za volej, pošto je naveo iskusnog dubl igrača, koji je znao da "bljesne" i u singlu, Nicolasa Mahuta.

Za najbolji rad nogu naveo je Nadala, Auger-Aliassimea, Goffina i sebe.


Novakov savršeni teniser je:

Forhend - Rafael Nadal

Bekhend - David Goffin

Talenat - Félix Auger-Aliassime i Denis Shapovalov

Mentalitet - Rafael Nadal

Fizička spremnost - Gael Monfils

Servis - Nick Kyrgios

Ritern - Novak Đoković

Volej - Nicolas Mahut

Rad nogu - Rafael Nadal, Félix Auger-Aliassime, David Goffin, Novak Đoković

 

 

Video: 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.