Sport
Đoković: Diskvalifikacija sa US opena bila šok za mene Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, prvi put poslije diskvalifikacije na US openu, rekao je novinarima u Rimu da je to za njega bio šok i da mu je bilo čudno što je na takav način završio učešće na turniru u New Yorku.
# Agencija

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, prvi put poslije diskvalifikacije na US openu, rekao je novinarima u Rimu da je to za njega bio šok i da mu je bilo čudno što je na takav način završio učešće na turniru u New Yorku.

Ðoković je diskvalifikovan sa US opena u četvrtom kolu kada je lopticom pogodio linijskog sudiju.

"Bio je to šok za mene, prvi put u karijeri mi se dogodilo nešto takvo. Bilo je mnogo spekulacija da li sam zaslužio budem diskvalifikovan ili ne. Pravila su jasna, ja sam to prihvatio i nastavio dalje", rekao je Ðoković u video razgovoru novinarima u Rimu, gdje će igrati na turniru iz Masters serije, koji je danas počeo.

On je istakao da je poslije meča provjerio kako je sudija, dodavši da mu je žao što je izazvao šok, koji kako kaže, ona nije zaslužila.

"Bilo je čudno da na taj način završim učešće na US Openu. Osjećao sam dobro, igrao sam dobro. Osvojio sam Cincinnati koji se igrao na istom terenu, imao sam dosta samopouzdanja. Bilo je neočekivano i potpuno bez ikakve namere da je udarim. Nisam zaboravio i mislim da nikad neću. To je nešto što ostaje u sećanju cijeli život", rekao je Ðoković.

Ðoković će nastup na Mastersu u Rimu početi u drugom kolu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.