11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

I pored poraza u Ankari: Igokea se plasirala u Top 16 fazu košarkaške Lige prvaka

Igokea je poražena od Turk Telekoma u šestom kolu grupe G Lige prvaka u Ankari (94:86), ali bosanskohercegovački predstavnik plasirao se u Top 16 fazu, jer je njihov konkurent u borbi za drugu poziciju – Hapoel Jerusalem poražen na gostovanju kod Limogesa (88:83).

Turk Telekom je nešto duže imao prednost u prvoj dionici, ali na kraju je Igokea imala dva poena “viška” (25:27). Ipak, turski klub uspio je preokrenuti i na odmor otići sa prednošću od devet poena (55:46).

U trećem periodu domaći su uspjeli otići i na +14, ali Igosi su to “istopili” i u posljednjih deset minuta ušli sa samo poenom zaostatka (72:71). Igokea je u četvrtoj dionici samo jednom uspjela doći do vodstva od jednog poena, a na kraju su poraženi.

- OGLAS -

Domaće je do trijumfa vodio Eric sa 21 poenom, 12 skokova i asistencijom, a pratio ga je Johnson sa 18 poena, tri skoka i devet asistencija. Kod Igokee najefikasniji bio je Carmichael sa 18 poena, a uz to je dodao po skok i asistenciju. Atić je imao skor od 16 poena, šest skokova i osam asistencija.

Hapoel Jerusalem je poražen u Limogesu (88:83), tako da je izraelski klub ostao sa bodom manje od Igokee u grupi G Lige prvaka u košarci. Limoges su do pobjede vodili Boutsiele i Lang sa po 19 poena, a kod Hapoela Brown je ubacio 21 poen.


   

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA