Sport
Đoković je na teren uveo osmogodišnjeg dječaka, a godinu kasnije on ga čeka na istom mjestu (FOTO+VIDEO) Za Srbe koji žive u Australiji, Đoković je sportski junak i nacionalni ponos koji predstavlja vezu sa njihovom kulturom i tradicijom
# The New York Times

Novak Đoković, teniser broj 1 u svijetu, godinama na sjajan način spaja ljude u svojoj domovini, ali obično ne ovako. Na kraju treninga tokom prošlogodišnjeg Australian Opena, Đoković je prišao do ograde gdje su se nalazili navijači te je prebacio jednog dječaka na teren.

Novak Pokrajac, osmogodišnji dječak, imao je priliku igrati nekoliko poena sa čovjekom po kome je dobio ime te ga pobijediti.

 

Obojica se su se vratila u Melbourne Park ove godine, Đoković u potrazi za sedmom titulom Australian Opena, a sada već devetogodišnji Pokrajac, s nadom da će imati priliku za novi meč.

Za desetine hiljada Australaca srpskog porijekla, Đoković je svjetovni svetac sporta. To je bilo očigledno u srijedu popodne, kada je gomila navijača uz glasnu podršku istakla zastave Srbije, piše New York Times. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.