Sport
Đoković: Meč u Sarajevu će biti za kraj Adria Toura, pokušat ćemo angažovati Bašića i Brkića Najbolji teniser svijeta Novak Đoković organizovat će niz turnira pod nazivom Adria Tour koji će se igrati i u Bosni i Hercegovini, a povodom toga u Beogradu je održana pres konferencija.
# SCS

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković organizovat će niz turnira pod nazivom Adria Tour koji će se igrati i u Bosni i Hercegovini, a povodom toga u Beogradu je održana pres konferencija.

Riječ je o četiri turnira u četiri različita grada sa naših prostora, a na kraju će peta lokacija biti Sarajevo, mjesto u kojem će završiti egzibicija, ali bez odigravanja turnira.

Tu će, ukoliko sve bude po planu, Đoković odigrati jedan meč protiv Damira Džumhura. Kako je istakao najbolji teniser svijeta, ukoliko nadležni u BiH dozvole, moguće da se organizuje i meč dublova.

“Definitivno radimo na cilju da se lokacije koje stoje iza nas sve odigraju. Sarajevo bi bio završetak turneje i meč sa Džumhurom. Ako postoji šansa da se odigra dubl, igrat ćemo sa Mirzom Bašićem i Tomislavom Brkićem i ko god bude raspolagao. Još uvijek nisu stopostotno zagarantovane lokacije BiH i Crne Gore jer smo se posvetili Hrvatskoj i Srbiji jer su te zemlje prve po datumima. Morali smo se tome posvetiti. Banjaluci, Sarajevu i Crnoj Gori ćemo se posvetiti u nastavku i nadam se da će turniri biti organizovani”, rekao je Đoković.

Adria Tour će se igrati na sljedećim lokacijama prema sljedećim datumima: Beograd (13. i 14. juni), Zadar (20. i 21. juni), Crna Gora (27. i 28. juni), Banja Luka (3. i 4. juli) i egzibicioni meč u Sarajevu (Džumhur – Đoković) 5. juli.

Ono što je jako zanimljivo, jeste da je Đoković potvrdio da će na Adria Touru, uz Dominica Thiema i Grigora Dimitrova, učestvovati još jedan teniser iz same svjetske elite, Alexander Zverev. Svi mečevi će se igrati na šljaci.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.