5.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o karcinomu kod djece

Mnogi gradovi dočekali su Zlatni septembar i spremno ga obilježili na najljepši način. Sarajevo i Mostar su se već prve noći mjeseca septembra priključili podizanju svijesti o dječijem raku osvjetljenjem Vijećnice i Starog Mosta u zlatnu boju i projekcijom zlatne vrpce.

U četvrtak 19. septembra u Hadžićima bit će pružena podrška ovoj kampanji u parku Meram – Konya od 12.00 do 17.00 sati te u multimedijalnoj sali Općine Hadžići od 18.00 sati bit će upriličena projekcija i premijera filma “Velika bijela kuća”.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

- OGLAS -

Cilj Zlatnog septembra i jeste da se podigne svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo, poručili su iz Udruženja “Srce za djecu”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA