-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

(UŽIVO) Demonstranti neće odustati: Želimo sve odgovorne, ovo traje godinama. Direktor je tu par mjeseci! (FOTO + VIDEO)

12:58 – Roditelji djece iz Zavoda Pazarić izlaze spontano na improviziranu binu koja je postavljena ispred zgrade Vlade FBiH. Svako od njih prepričava svoja iskustva koja je imao sa Zavodom, a iz svega se može zaključiti da nisu zadovoljni načinom zbrinjavanja njihove djece i da se ovo znalo godinama unazad. 

face.ba / 

12:48 – Saobraćaj na cesti ispred zgrade Vlade FBiH je blokiran a policija preusmjerava vozila na alternativne pravce.

12:45 – Nešto više građana u odnosu na sami početak protesta je stiglo danas ispred Vlade FBiH. Oni i dalje ističu svoje nezadovoljstvo  i traže odgovornost svih nadležnih godinama unazad. 

- OGLAS -

12:42 – U ovim trenucima se medijima obraćaju i predstavnici Vlade FBiH. Tvrde da ovaj slučaj zahtijeva korijenite reforme, ali da oni nisu krivi. 

12:40 – Pogledajte ispovijest jedne majke od djevojke sa posebnim potrebama: 

12:30 – U ovim trenucima se obratio i dječak sa poteškoćama u razvoju te na sav glas rekao da se djeca ne smiju vezati. 

12:23 – Majka jednog djeteta iz Zavoda Pazarić se obratila prisutnima i kazala kako nije dovoljna samo smjena nadležnih, već se očekuje i odgovornost institucija.

12:20 –Podsjećamo, na redovnoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja je počela jutros, na inicijativu ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, smijenjeni su Upravni i Nadzorni odbor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

12:10 – Među okupljenima se pojavila informacija da postoji čovjek iz ministarstva koji snima sve ljude koji su došli na ovo okupljanje, saznaje portal Face.ba. 

face.ba / 

12:00 – Za sada dosta manje protestanata u odnosu na jučerašnji dan, mada su protesti tek počeli i sigurno da se očekuje dolazak većeg broja ljudi. 

Pogledajte snimak s lica mjesta: 

Danas su nastavljeni protesti građana ispred Vlade FBiH zbog užasnog stanja u Zavodu Pazarić, a prvenstveno potresnih slika koje je objavila Sabina Ćudić na kojima se vide štićenici vezani za radijatore i krevete .

Reporterka portala Face.ba je na terenu s građanima i izvještavat ćemo vas o dešavanjima ispred zgrade Vlade FBiH. 

face.ba / 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA