Sport
Đoković nakon poraza od Lajovića: "Nisam se dobro osjećao fizički" Na pitanje šta je bio ključ meča, da li Lajovićeva dobra igra ili njegova loša, Novak je kazao "kombinacija".
#

Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu ATP turnira u Banjoj Luci od Dušana Lajovića. Vidjelo se i poslije meča da je i svjetskom broju jedan teško palo što se već danas oprostio od banjalučke publike.

Ipak, kao pravi sportista, Đoković je čestitao mlađem kolegi na pobjedi i dodao:

"Lajović je fantastičan čovjek; znamo se dugo, igramo zajedno u Davis Cupu. Ovo je njegova najveća pobjeda", rekao je Đoković koji je priznao da je igrao ispod svog nivoa, odnosno da se nada da će kraj sezone na šljaci biti daleko uspješniji.

Na pitanje šta je bio ključ meča, da li Lajovićeva dobra igra ili njegova loša, Novak je kazao "kombinacija".

"Lajović je igrao dobro. Sa druge strane bio sam mnogo ispod željenog nivoa; ne mogu sa ovom igrom da dobijem protivnike koji su tako solidni na ovoj podlozi. Nisam se ni fizički osjećao dobro na terenu, spore, trome noge, mnogo promašenih lopti, totalno van udarca. Na momente sam igrao dobro, ali dosta ispod mog nivoa", kazao je Novak.

Bilo je dosta uspona i padova tokom igre oba tenisera, ipak do kraja je Đoković vjerovao da može do preokreta.

"Da ne vjerujem u sebe, ne bih bio na terenu; to je preduslov za profesionalni tenis. Borio sam se do posljednje lopte. To što sam ja igrao loše u datim trenucima, kada je bilo potrebno da bolje zaigram, nema veze sa vjerom, već je splet nekih okolnosti i trenutno moje stanje koje je daleko od očekivanog. Nemam šta da dodam; imao sam svoje šanse, ali ih nisam iskoristio. Igrao sam dosta pasivno, sa mnogo grešaka i to je rezultiralo porazom", kazao je Đoković.

Igrao je Đoković do sada sa Lajovićem dva puta i u oba meča je dosta uvjerljivo slavio. Ipak, sada nije imao igru za mlađeg kolegu.

"U nekim trenucima, kada je trebalo, odigrao je agresivnije, dobro servirao, koristio uglove. Cijeli život igra dobro na šljaci; to je njegova podloga, tu je bilježio svoje najbolje rezultate; nije veliko iznenađenje za mene da igra ovako. Mentalno je ostao čvrst i to je napredak u odnosu na prošle mečeve. Nije imao velike oscilacije", dodao je Novak.

Kada su planovi za naredni period u pitanju Đoković je istakao:

"Vidjet ćemo; utisci su još uvijek jaki, pa ću razmisliti šta dalje", konstatovao je najbolji teniser svijeta.

Ponovio je Đoković da mu je i ove godine Roland Garros prioritet i da upravo za taj turnir i tempira formu.

"Za Roland Garros se nadam da će forma biti na najvišem nivou. Radim na tome da tamo zaigram svoj najbolji tenis. Tamo su uslovi totalno drugačiji u odnosu na Monte Carlo i Banju Luku. Ima još nedjelja da se igra i trenira. U prošlim sezonama tako je uvijek bilo: loš, spor početak na šljaci i onda dosta bolja igra u završnici. Nadam se da će tako biti i sada", zaključio je Đoković.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.