Sport
Đoković: "Neću lagati, razmišljao sam o povlačenju…" U prvom kolu Roland Garrosa Đoković će igrati protiv Aleksandra Kovačevića, a srpski teniser je otkrio kakvo je stanje sa povredama.
#

Novak Đoković obratio se novinarima i javnosti u Parizu, a od ponedjeljka ga čeka pohod na 23. Grand Slam titulu.

U prvom kolu Roland Garrosa Đoković će igrati protiv Aleksandra Kovačevića, a srpski teniser je otkrio kakvo je stanje sa povredama.

“Stvari su dobro napredovale u praksi posljednje nedjelje. Znam kako da živim tokom slema. Osjećam se dobro. Nemam nikakvih fizičkih problema koji bi me brinuli”, rekao je Đoković.

On nije htio kriti da mu je pred kraj karijere samo jedna stvar važna – rekordi.

“Nije tajna da je jedan od razloga to što želim da uzmem što više rekorda. Stvari su drugačije nego u odnosu od prije deset godina, moje tijelo drugačije odgovora. Sve podređujem Grand slamovima, za sada nemam problema fizičkih, želim da sam spreman kada dolazim ovdje”, rekao je.

Govoreći o rivalima, Novak se zaustavio na onome kojeg ove godine u Parizu neće biti, Rafaela Nadala koji je objavio povlačenje sljedeće godine.

“Neću da lažem da nisam pomislio i ja o povlačenju i kako bi to izgledalo, ali još imam benzina u sebi. Vidjet ćemo koliko će to trajati, nemam nikakav datum i dosta zavisi i od fizičkog stanja.”, rekao je Đoković.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.