Sport
Đoković o Adria Touru: Ne brinem se, Banja Luka i Sarajevo bit će potvrđeni iduće sedmice Prvobitni planovi za održavanje teniskog turnira Adria Tour zakazao je Banja Luku i Sarajevo kao posljednje u turneji Novaka Đokovića.
# SCS

Prvobitni planovi za održavanje teniskog turnira Adria Tour zakazao je Banja Luku i Sarajevo kao posljednje u turneji Novaka Đokovića.

S obzirom da su najavljeni, a potom i stavljeni pod upitnik od strane samog prvog reketa planete, i dalje je situacija neizvjesna, međutim, u razgovoru za Sportski žurnal prvi reket svijeta izrazio je uvjerenje da će putovati u BiH.

“Banja Luka će biti potvrđena uskoro, vrlo vjerovatno idemo tamo. Za Banju Luku i Sarajevo se ne brinem. I Banja Luka i Sarajevo i Crna Gora treba da se potvrde početkom sljedeće nedjelje i zato ne mogu da kažem zasigurno da ćemo ići tamo, ali šanse su više od 90 odsto za sva tri turnira”, kazao je Đoković.

Prema najavama, Đoković će 3.i 4. jula biti gost Banje Luke, dok je za dan kasnije zakazan egzibicioni meč sa Damirom Džumhurom u Sarajevu.

Đoković potvrdio je da će se u Crnoj Gori “90 posto igrati Adria Tour”.

“Još nije potvrđeno, to ćemo potvrditi početkom sljedeće nedelje. Ima još nekoliko stvari koje moramo da definišemo organizaciono ali i dalje postoji želja da se ide tamo”, napomenuo je Đoković, a potom detaljnije objasnio situaciju.

“Jedna od opcija je da se igra u Porto Montenegru, imamo ih nekoliko, pa ćemo vidjeti. Mnogo je detalja i pojedinosti koje moraju da se uzmu u obzir. Naravno i od prenosa tehničke robe, tribina i svega ostalog preko granica. Kako sada stoje stvari, to nije moguće, pa čekamo da se to stanje promijeni. Koliko smo čuli, biće otvorene granice od ponedjeljka ili utorka. Ako tako bude, postoji velika vjerovatnoća da idemo u Crnu Goru”, rekao je najbolji igrač svijeta.

Adria Tour će biti održan u gradovima širom bivše Jugoslavije, a prvi turnir kreće iz Beograda, 13. i 14. juna, da bi se potom preselio u Zadar (20. i 21. jun), zatim u Crnu Goru (27. i 28. jun) i u Banju Luku (3. i 4. jul) i Sarajevo 5. jula.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.