Sport
Đoković potvrdio nastup na Australian Openu Đoković je čak devet od svojih ukupno 21 Grand Slam naslova u karijeri osvojio upravo na Australian Openu.
#

Srbijanski teniser Novak Đoković (35) potvrdio je kako je dobio vizu za ulazak u Australiju te će moći nastupiti na prvom "Grand slam" turniru sljedeće godine, Australian Openu u januaru 2023.

Đoković ove godine nije mogao braniti naslov u Melbourneu jer je deportiran iz zemlje zbog toga što nije cijepljen protiv virusa Covid-19.

“Jako me obradovala vijest koju sam dobio jučer. Jasno je kako je to olakšanje s obzirom na sve što smo ja i moji najbliži prošli početkom ove godine”, rekao je Đoković nakon pobjede protiv Andreja Rubljova na ATP Finalu u Torinu kojom je osigurao prolazak u polufinale tog turnira.

Nakon što je u januaru deportiran iz Australije, Đokoviću je prvobitno bio zabranjen ulazak u tu zemlju do 2025. godine, ali kako je u juli Australija ukinula pravilo prema kojemu su se stranci prilikom ulaska u zemlju morali izjasniti vezano uz svoj status oko cijepljenja, postalo je jasno kako će ta zabrana biti uklonjena.

Đoković je čak devet od svojih ukupno 21 Grand Slam naslova u karijeri osvojio upravo na Australian Openu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.