5 C
Sarajevo
25.04.2024

Monfils u suzama: Volio bih pobjeći iz ovog košmara, kao da sam već na zemlji, a vi me i dalje šutirate

Deseti nosilac i četvrtfinalista iz 2016. godine već u prvom kolu Australijan opena završio je takmičenje, pošto je bolji od njega bio mladi Finac Emil Rusuvuori sa 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3.

„Volio bih da mogu da pobjegnem iz ovog košmara, ali ne mogu. Igram loše, ne mogu da ubacim forhend, loše serviram, stojim šest metara iza osnovne linije i nemam samopouzdanja. Tražim samo malo milosti u ocjenama, osjećam se kao da sam već na zemlji, a vi me i dalje šutirate. Treniramo izuzetno naporno i ne ide, ali što kaže moja mama: ‘Samo nastavi da treniraš i sve će doći’“, rekao je Monfils francuskim novinarima prije nego što je u suzama napustio konferenciju za medije.

“On je samo igrao svoju igru. Trenirali smo zajedno dvije sedmice, igrao je standardno u svojim okvirima, a to je bilo dovoljno da mene sada savlada“, dodao je 34-godišnji Monfils.

- OGLAS -

Prije pauze zbog virusa korona Monfils je osvojio titule u Monpeljeu i Roterdamu, zatim ispao u polufinalu Dubaija kada je u drami imao i meč lopte protiv Novaka Đokovića, ali od tada nije dobio niti jedan meč.

 

(Scsport)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA