Sport
Đoković se nakon velike pobjede prisjetio Kobeja: Preminula je osoba koja mi je bila bliska… Novak Đoković je danas u velikom finalu Australian Opena u nevjerovatnom meču savladao Dominica Thiema, te tako osvojio svoj 17. Grand Slam naslov u karijeri.
#

Novak Đoković je danas u velikom finalu Australian Opena u nevjerovatnom meču savladao Dominica Thiema, te tako osvojio svoj 17. Grand Slam naslov u karijeri.

Novi/stari svjetski broj 1. je slavio s 3:2 u setovima (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4), a nakon meča je čestitao Austrijancu na sjajnom turniru.

“Želim da počnem tako što ću čestitati Dominicu na turniru i onome što je pokazao u poslednje dvije sedmice. U ovom meču možda nije imao sreće, bio je blizu pobjede, ali ima još vremena za njega i siguran sam da će osvojiti više od jednog Grand Slama. Poštovanje njegovom timu i porodici. Riječ je o dobrim ljudima, koji poštuju mene i moj tim. Želim im svu sreću”, počeo je Novak.

“Hvala i mom timu, mojoj porodici, brat mi je tu. Hvala mu što je došao čak do Australije, nadam se da je uživao”.

Osvrnuo se Đoković i na nedaće koje su se dogodile početkom 2020. godine.

“Kao što je Dominic rekao, na ružan način je počela ova godina – požari su gorjeli ovdje, u nekim područjima postoje konflikti, a preminula je jedna osoba koja mi je bila bliska, Kobe Bryant. Volio bih da kažem da je ovo podsjećanje da treba da se držimo, budemo s porodicama, bliski s ljudima koji nas vole. Takmičimo se, ali ima važnijih stvari i potrebno je da budemo svjesni svega što se dešava oko nas”.

Na kraju, srpski teniser je zahvalio publici i organizatorima.

“Hvala svima koji su dolazili posljednje dvije sedmice i pružali podršku svakom igraču. Naravno, skupljačima loptica. Toliko je ljudi u organizaciji, nemamo cijelo veče da zahvalimo svima. Ovaj turnir je postavio visok standard. Ovo je definitivno moj omiljeni teren na cijelom svetu. Hvala još jednom svima”.

Đoković će od ponedjeljka ponovo biti prvi teniser svijeta.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.