17 C
Sarajevo
16.04.2024

Ajnadžić obradovao prvačiće poklonima, poželio uspješno školovanje

Općina Centar tradicionalno na prvi dan nove školske godine organizirala je, za prvačiće 12 osnovnih škola s tog područja, podjelu školskih ruksaka s priborom i kompletom udžbenika potrebnih za početak novog razdoblja u njihovom životu.

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić obišao je mališane, te im poželio uspješan početak školovanja.

– Općina Centar ima tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake obezbijedili i potrebne udžbenike – kazao je Ajnadžić.

- OGLAS -

Naglašava da Općina Centar redovno izdvaja značajan novac i za unaprjeđenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u obrazovnim ustanovama, počev od predškolskog pa do visokog obrazovanja.

Kako je kazao, u skladu s mogućnostima obezbijedit će novac i za dezinfekciju i zaštitnu opremu, za potrebe škola, s ciljem sprečavanja širenja zaraze virusa korona i zaštitu kako nastavnog osoblja, tako i djece.

– Ulaganje u znanje je najveća investicija. Zato draga djeco, neka vam budu sretni ovi školski dani. Vrijeme koje je pred vama iskoristite da izgradite sebe i postanete visokoobrazovani i uspješni ljudi – poručio je Ajnadžić.

Predstavnici Općine Centar, po utvrđenom rasporedu, obišli su osnovne škole na području općine Centar –  Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, ‘Hasan Kaimija’, ‘Vladislav Skarić’, ‘Safvet-beg Bašagić’. U  toku dana obići će škole ‘Alija Nametak’, ‘Silvije Strahimir Kranjčević’, ‘Nafija Sarajlić’, ‘Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak’, ‘Hasan Kikić’, ‘Isak Samokovlija’ i ‘Musa Ćazim Ćatić’.

Kako podsjećaju u saopćenju za javnost iz Općine Centar, nakon što je okončan i drugi upisni rok u augustu, u prvi razred školske 2020/2021. godine na području općine Centar upisano je više od 600 prvačića. Općina je osigurala oko 90.000 maraka, za nabavku školskih torbi, pribora i udžbenika za prvačiće.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA