Sport
Đoković sve bliže igranju na US Openu, jedino ga Joe Biden može spriječiti Đoković je ovog mjeseca propustio Masterse u Indian Wellsu i Miamiju.
#

Novak Đoković je sve bliže igranju na US Openu nakon što je američki Senat donio odluku o okončanju vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Senatori su sa 68 glasova "za" i 23 "protiv" odlučili okončati vanredno stanje koje je 13. marta 2020. godine uveo tadašnji predsjednik Donald Trump.

Da bi odluka postala pravosnažna, mora je potpisati aktuelni predsjednik Joe Biden koji se već javno usprotivio okončanju vanrednog stanja.

Tako sudbina Novaka Đokovića, kao jedinog vrhunskog tenisera koji nije vakcinisan, ovisi praktično o Bidenovom potpisu, no iz kabineta američkog predsjednika su naveli kako će potpisati odluku iako joj se protivi.

Tako će svi nevakcinisani stranci moći uskoro ući u Sjedinjene Američke Države, što znači da će i Đoković moći nastupati na US Openu koji počinje krajem augusta. Đoković je ovog mjeseca propustio Masterse u Indian Wellsu i Miamiju.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.