Sport
Đokovića podržao jedan od najvećih oponenata: Ne tretiramo ga kao ljudsko biće Iako je u prošlosti imao mnoge razmirice i oštre izjave upućene prema Novaku Đokoviću, australski teniser Nick Kygrios ovoga puta je na strani prvog reketa svijeta i pružio mu je podršku.
#

Kako je istakao, mediji su napravili negativnu atmosferu, što je utjecalo i na situaciju sa Đokovićem.

"Mi ga samo tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće. Zamislite kako se on sada osjeća. Vjerovatno sada malo želi i podrške od nas drugih igrača. E, pa od mene je ima. On je samo želio da dođe ovdje i igra AO i mislim da je veoma bitno da ga igra. Mi ovdje volimo sport. Sport je nešto što bi trebalo da nas spaja. Bez obzira koje si rase, na kraju svi jedni drugima pružamo ruke. Prošlo je mnogo vremena otkako smo bili ovako podijeljeni. Mediji su je***i problem, oni nas uništavaju", kazao je Kyrgios gostujući u "No Boundaries" podcastu.

Dodao je da mu je srbijanski teniser poslao poruku i zahvalio mu se na podršci.

"Novak mi je lično poslao poruku na Instagramu. Zahvalio mi se što sam stao na njegovu stranu. Ni on sam nije očekivao da ću se ja oglasiti po tom pitanju", rekao je Australac.

Podsjetimo, Novak Đoković bi večeras oko 23:30 trebao saznati konačnu odluku o nastupu na Australian Openu, a Savezni sud je udovoljio zahtjevu njegovih advokata koji su tražili da presudu donesu trojica sudija.

To bi moglo biti veoma važno, jer ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke više neće moći da se žali na odluku koju donese sud.

To znači da bi u slučaju pozitivne odluke za Đokovića, država ostala bez posljednjeg aduta i Novak bi definitivno igrao na Australian Openu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.