Sport
Đokovićev odgovor svima koji sumnjaju u povredu: To je bilo nešto što dosad nisam doživio Novak Đoković je danas u finalu Australian Opena dokazao da je ipak još uvijek za klasu iznad Danila Medvedeva i ostalih nadolazećih zvijezda, a Rusa je razbio sa 3:0 u setovima.
# SCS

Novak Đoković je danas u finalu Australian Opena dokazao da je ipak još uvijek za klasu iznad Danila Medvedeva i ostalih nadolazećih zvijezda, a Rusa je razbio sa 3:0 u setovima.

Dosta se u javnosti i tokom ovog turnira komentarisala povreda Đokovića koju je doživio u duelu s Taylorom Fritzom u ranijoj fazi turnira, a prvi reket svijeta je rekao da je MRI pokazao da je riječ o kidanju mišića.

“Bilo je kidanje mišića. Mislim da nikada to nisam doživio. MRI je pokazao kidanje. Ljudi sumnjaju u to. Razumijem to. Ali imam doktore koji mogu da potvrde da je tako. Za mene je to bila velika prepreka i izazov. Nisam trenirao slobodnim danima. Dobro je da sam ih imao, jer sam mogao da se oporavim. Od 14 sati dnevno, koliko sam bio budan, 10 sam radio sve što mogu da se oporavim. I uspio sam. Zahvaljujem svom fizioterapeutu. Možda imam veliku mogućnost da se oporavim. Na kraju krajeva, ovo je velika lekcija za mene”, rekao je Novak nakon osvajanja 18. Grand slam titule u karijeri.

“Ovaj turnir je bio jedan od najtežih emotivno, da budem iskren. Bili smo u karantinu, mnogo toga se pisalo u medijima posle pisma koje sam poslao organizatorima… Bilo je teško nositi se sa tim. Onda sam se povrijedio u trećem kolu. Bio je to rolerkoster. Ali mislim da to pobjedu čini još slađom. Mnogo pozitivnih utisaka nosim sa ovog turnira, bez sumnje”, dodao je Đoković.

Srpski teniser je potvrdio da će napraviti pauzu po povratku iz Melburna.

“Proces oporavka nije gotov. Uradiću još jedan MRI prije nego što krenem kući. Ali uzeću malo vremena, napraviću pauzu. Ne znam koliko će to trajati”.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.