Sport
Đokovići se oglasili povodom zatvaranja teniskih terena Povodom napuštanja Teniskog centra "Novak" u Beogradu, oglasila se kompanija "Tara 2016S" u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković.
#

Povodom napuštanja Teniskog centra "Novak" u Beogradu, oglasila se kompanija "Tara 2016S" u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kompanija 'Tara 2016 S', u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković, donijela je odluku da vrati Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra 'Novak' na Dorćolu.

Dugo smo promišljali i donijeli nimalo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze poslije više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu.

Na ovom mjestu je desetine hiljada djece treniralo tenis i zajedno sa svojim roditeljima stvaralo uspomene i uspjehe koji će trajati zauvijek. Organizovali smo sedam međunarodnih ATP turnira, jedan WTA turnir, dobili najbolje ocjene za organizaciju, a najljepšu sliku Beograda, Kalemegdana i Srbije slali smo u čitav svijet. Na to smo ponosni.

Zahvaljujemo se svim nadležnim predstavnicima lokalne samouprave, Grada Beograda, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Teniskom savezu Srbije, brojnim kompanijama na ogromnoj pomoći i podršci svih prethodnih godina. Hvala hiljadama ljudi koji su provodili vrijeme u Teniskom centru i zajedno sa nama napredovali, stvarali nezaboravne trenutke. Na kraju, ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekt i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda.

Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmjeriti na nove projekte, od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obaviještena”, navodi se u saopćenju.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.