Sport
Džumhur: Sudija je bio arogantan, ali pokazao sam koliko sam psihički slab, ATP ne radi za igrače Damir Džumhur je jučer dospio u centar pažnje nakon što je neslavno okončao nastup u kvalifikacijama ATP turnira u Akapulku.
# SCS

Damir Džumhur je jučer dospio u centar pažnje nakon što je neslavno okončao nastup u kvalifikacijama ATP turnira u Akapulku.

Džumhur je napustio teren u polufinalu kvlaifikacija dok je gubio sa 6:5, pošto je bio jako nezadovoljan suđenjem glavnog sudije.

Danas je u razgovoru za Sport Klub govorio o svemu što se izdešavalo.

“Sada, više od pola godine otkad se nastavio Tour, mi smo jednostavno primorani da igramo turnire sa daleko manjim nagradnim fondom, sa puno restrikcija, mnogo teškoća da se putuje… I pored svih stvari, pored “balona” koji se organizuju bez mogućnosti da se izađe. Psihički to nije zdrava okolina, a onda dođete na teren, borite se i trudite, a onda vas neko na terenu tako uspijeva iznervirati i praviti takvu situaciju. Ponašati se prema vama kao da ste neko ko uopšte ne zaslužuje da bude tu”, požalio se Džumhur u razgovoru za Sport Klub.

Dodao je kako nekad zbog svega jednostavno ne možete da izdržite, a da ne puknete.

“To boli i nije pravedno. Nekad jednostavno ne možete da izdržite i puknete. Diskvalifikovan nisam, predao sam meč jer nisam mogao da izdržim da neko ko sjedi u stolici može da radi šta hoće. Da mi daje opomene i kaznene poene šta god se kaže. OK je da se pogriješi neka situacija, ali kad se to desi nekoliko puta na jako bitnim poenima, više ne možete da se suzdržite i podnesete to.”

I dalje je naš teniser jako ljut na sudiju tog meča, za kojeg kaže da se ponašao arogantno prema njemu.

“Bilo je jako ružno sa strane sudije koji je to sve uradio, i znajući da je pogriješio ponašao se arogantno prema meni. Ne opravdavam ono što sam uradio, pokazao sam koliko sam slab i da nisam psihički jak, ali jednostavno – neke stvari moraju da se shvate. Prije svega mislim na natpise u novinama da sam diskvalifikovan. To je došlo i do stranice turnira, ali ja nisam diskvalifikovan, predao sam meč. Osjetio sam da ne mogu da nastavim jer sam imao prevelik pritisak. Ni natpisi da sam nekom prijetio da ću ga ubiti nisu tačni”, ističe Džumhur.

Priznao je da je i on bio drzak i bezobrazan, ali tek poslije meča, te da se ne želi nikom opravdavati.

“Jesam poslije meča bio drzak i bezobrazan, ne opravdavam se, ali to je izašlo iz mene. Od nas se traži da budemo roboti, da ne smijemo da pričamo ništa, a s druge strane suci to mogu. Mogu da budu arogantni i da vas oštećuju dok mi nemamo pravo glasa. ATP ne radi za igrače, radi za sudije, tour managere, supervizore… Nisam nikom prijetio da ću ga ubiti”, zaključio je Džumhur na kraju.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.