12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Alivuković: Apel porodicama Srebreničana da daju saglasnost za ukop žrtava

Počele su pripreme za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine. Trenutno je za kolektivnu dženazu spremno 12 posmrtnih ostataka, dakle, porodice su se izjasnile da žele ukopati nekompletna tijela svojih najmilijih, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz godine u godinu sve je manje informacija o masovnim grobnicama u kojima se nalaze ubijeni Srebreničani. Trenutno se traga za još oko 1.000 osoba. Međutim, u Podrinje identifikacionom centru u Tuzli identificirano je još više od 40 žrtava za koje se porodice još uvijek nisu izjasnile da li ih žene ukopati u julu ove godine.

Uglavnom se radi o nekompletnim posmrtnim ostacima pa porodice čekaju da li će se naći i preostali dijelovi tijela žrtava ubijenih u srebreničkom genocidu počinjenom u julu 1995. godine.

- OGLAS -

Iz Organizacionog odbora ovogodišnjeg obilježavanja uputili su apel porodicama da daju saglasnost za ukop kako bi posmrtni ostaci Srebreničana pronašli svoj smiraj u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA