Sport
Federer: Ne vidim razlog zašto bih počeo trenirati Iako mnogi smatraju da će pandemija korona virusa najteže pogoditi karijeru Rogera Federera, slavni Švicarac ističe da mu je ona prijala.
#
 
Iako mnogi smatraju da će pandemija korona virusa najteže pogoditi karijeru Rogera Federera, slavni Švicarac ističe da mu je ona prijala.
 

Zbog godina, fanovi Federera su zabrinuti i nisu sigurni u kakvom će se stanju legendarni teniser vratiti nakon pandemije, kada se tenis ponovo zaigra.

“Prija mi pauza. Od operacije 2016. godine, nisam proveo kod kuće pet vezanih nedjelja. Porodica se sjajno provodi, sretni smo, zdravi, kao i naši prijatelji. Mada, ponekad nerviramo jedni druge, zato što provodimo toliko vremena u kući, ali to je normalno”, rekao je 38-godišnji igrač.

Švajcarac pauzu ne provodi trenirajući, priznao je da mu tenis ne nedostaje toliko i nema dilemu da bi mu potencijalni mečevi bez publike naročito teško pali.

“Ne mogu da zamislim da se takmičim pred praznim tribinama. Trening bez publike je jedno, a mečevi sasvim drugo. Bilo bi mi jako teško da igram bez navijača”, zaključio je legendarni igrač.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.