Sport
Federer odustao od premijernog ATP kupa i otpisao Švajcarsku iz konkurencije ATP kup, čiji je nagradni fond 15 miliona dolara, igraće se u tri australijaska grada Brizbejnu, Pertu i Sidneju
#

Rodžer Federer je u srijedu objavio kako se povlači sa premijernog ATP kupa koji se igra u Australiji u januaru naredne godine kako bi proveo više vremena sa porodicom. 

Federerova odluka da se povuče znači da Švajcarska ne može da učestvuje na ovom turniru, koje će se igrati od 3. do 12. januara. 

Sada šest drugih država može da se plasira na takmičenje, na osnovu plasmana njihovih najboljih igrača na ATP listi.

"Sa velikim žaljenjem sam odlučio da se povučem saATP kupa", kazao je Federer, trenutno treći igrač svijeta.

"Nakon dugih razgovora sa porodicom i sa svojim timom o godini koja slijedi, odlučio sam da će dodatne dvije sedmice kod kuće biti jednako korisna za moju porodicu i za moj tenis", dodao je.

"Boli me što neću biti dio najuzbudljivijeg novog takmičenja u kalendaru, ali to je ispravna odluka ako želim da nastavim da igram duže na  ATP Turu", rekao je 38-godišnji Švakcarac.

ATP kup, čiji je nagradni fond 15 miliona dolara, igraće se u tri australijaska grada Brizbejnu, Pertu i Sidneju.

Na takmičenje se plasiralo 18 država nakon prvog roka u junu, dok je Australija kao domaćin dobila pozivnicu.

Još šest država biće uvrštrene nakon 13. novembra.

Države će biti podijeljene u šest grupa po četiri u grupnoj fazi, a pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane prolaze u finale ATP kupa u Sidneju. U svakoj fazi igraju se po dva pojedinačna meča i jedan u parovima.

Nastup su do sada potvrdili Novak Đoković i Rafael Nadal.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.