15 C
Sarajevo
28.03.2024

Červar se predomislio: Spreman sam i želio bih da vodim hrvatsku reprezentaciju na OI

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar se kao i gotovo svi građani planete, trenutno prisilno odmara od sportskih dužnosti. U međuvremenu je promijenio mišljenje koje je istakao nakon poslije Evropskog prvenstva.

U ovom periodu, rukometaši su trebali ponovo da budu na okupu posle Evropskog prvenstva na kome su osvojili srebrnu medalju. Trebalo je da se pripremaju za Pariz i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali je korona virus sve zaustavio.

Červar je u kratkom razgovoru sa sajt Hrvatskog rukometnog saveza, najavio da bi volio ostati na mjestu selektora i da vodi popularne “Kauboje”, kako u kvalifikacijama za Olimpijske igra, tako i na Svjetskom prvenstvu, kao i na samim Igrama kojima se svi u Hrvatskoj nadaju.

- OGLAS -

Podsjećanja radi, Červar je poslije Evropskog prvenstva i poraza od Španije u velikom finalu, najavio da se oprašta od pozicije selektora i da neće više sjediti na klupi državnog tima, ali…

“Spreman sam i želio bih da vodim reprezentaciju, ali je jasno da o tome moram da obavim razgovor sa čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza. Uvjeren sam da imamo reprezentaciju koja može da izbori plasman na Olimpijske igre, a zatim i da napadne treće zlato na Igrama što bi zaista bio jedinstven uspjeh. Svaka medalja na Igrama je uspjeh, ali vas zlato čini besmrtnim. Međutim, sada je vrijeme za strpljenje, sada je najvažnije da se život vrati u normalne tokove”, naglasio je Lino Červar.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA