2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Džeko na poluvremenu Karsdorpu objasnio tačno šta treba da uradi: Asistencija je bila sjajna

Edin Džeko je danas po ko zna koji put bio heroj svoje Rome, kojoj je novim golom donio pobjedu nad Sampdoriom od 1:0.

Pogodio je Dijamant u 73. minuti na asistenciju Karsdorpa, kada se fantastično snašao pred golom gostiju i majstorski pogodio za 1:0.

Nakon utakmice je izrazio nadu da će Vučica u ovakvom ritmu nastaviti i u buduće.

- OGLAS -

“Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, kako ja tako i ekipa. Današnja utakmica je bila teška zbog kiše i zanimljivo je da uvijek protiv Sampdorije pada jaka kiša. Odigrali smo jako dobar meč od početka do kraja. Kasno smo se zagrijali, ali smo prije toga imali loptu u posjedu i nismo njima dozvolili da stvore neku ozbiljnu šansu”, rekao je Džeko nakon utakmice, a onda i otkrio šta je na poluvremenu rekao Karsdorpu, koji mu je asistirao za gol.

“Rekao sam Karsdorpu da me traži više na prvoj stativi, pošto je u prvom poluvremenu više slao loptu iza mene. Asistencija je na kraju bila sjajna”, dodao je Dijamant.

Prošlog ljeta je Džeko dobio konkurenciju u vrhu napada Rome u vidu Borje Mayorala, a Roma raspolaže i sa dosta igrača na krilnim pozicijama. Džeko kaže kako mu nije važno ko igra naprijed.

“Nije važno ko igra. Odlično se razumijem sa svima i najvažnije je da upisujemo pobjede. Imamo dobre igrače koji trener može rotirati. Pojačanja? Uvijek je teško naći dobrog igrača u januaru, ali nije nemoguće. Mislim da to možemo napraviti”, zaključio je Džeko.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA