3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

MVP Bugarske: Komentar Dačića upućen Borisovu neprihvatljiv

Ministarstvo vanjskih poslova Bugarske saopštilo je da je komentar šefa srbijanske diplomatije Ivice Dačića upućen bugarskom premijeru Bojku Borisovu neprihvatljiv i da ne odgovara očekivanjima Sofije u pogledu održavanja prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje.

Bugarsko ministarstvo saopštilo je na svojoj stranici na Facebooku da je taj stav danas saopšten ambasadoru Srbije u Sofiji Vladimiru Ćurgusu, koji je pozvan na razgovor po nalogu ministrice vanjskih poslova Bugarske Ekaterine Zaharijeve.

U saopštenju bugarskog ministarstva navodi se da je u razgovoru s Ćurgusom “istaknuto da je na sastanku u Poznanju bugarski premijer govorio kao evropski političar, a da je komentar ministra spoljnih poslova zemlje koja nije članica Unije neumjesan”.

- OGLAS -

U razgovoru s Ćurgusom, kako se navodi, “naglašena je uloga Bugarske u evropskim integracijama Zapadnog Balkana, a naročito Srbije”.

Na sastanku je pokrenuto pitanje i naknadne Dačićeve izjave date Tanjugu, a Bugarska je izrazila očekivanje da se takve izjave neće ponoviti u budućnosti, dodaje se u saopštenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA