Sport
Ivanišević o Đokoviću: Postali smo dežurni krivci, na nama skupljaju političke poene Trener Novaka Đokovića i legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević kaže kako se na primjeru srbijanskog igrača i njegovog regionalnog turnira Adria Tour skupljaju politički poeni.
#

Adria Tour u utorak je zvanično prekinut nakon što je Novak Đoković objavio da je pozitivan na virus Covid-19, a ranije se zaraza pojavila kod bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, nakon čega je otkazano finale u Zadru.

Ivanišević, koji s Đokovićem provodio mnogo vremena posljednjih mjesecdana, dva puta je testiran i oba puta je njegov rezultat bio negativan. Kako kaže, Đokoviću nije lagano, ali se on dobro nosi s tim.

"Čuli smo se, nije im lagano, ali moje mišljenje je da se on dobro nosi sa svim ovim, posebno znajući kakve su okolnosti. Izdržat će on, ali opet ponavljam, nije mu lagano", kazao je hrvatski teniser za RTL te je otkrio zašto se igrači po dolasku u Zadar nisu testirali:

"Nismo se testirali jer nije bilo potrebe. Slušao sam ministra Beroša, on je rekao da nema potrebe, a uz to, niko nije imao simptome. Tom logikom, svaki bi se turista trebao testirati. Pridržavali smo se svih mjera, od prodaje ulaznica, razamaka i slično. Ne možemo svaku osobu distancirati ponaosob, dogodilo se to što se dogodilo i sada je lagano biti pametan kako je i šta trebalo. Zaraženim igračima želim brz oporavak", dodao je Ivanišević uz napomenu: "Postali smo dežurni krivci za sve i ljudi skupljaju političke poene na nama".

Podsjećamo, u utorak je odgođena i završna faza Adria Toura koja se trebala održati u BiH, odnosno u Banjoj Luci i Sarajevu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.