15 C
Sarajevo
28.03.2024

Mourinho sastavio svoj idealni tim, ali bez ijednog igrača kojeg je trenirao u Unitedu

Jose Mourinho svojim novim potezom podigao je prašinu. Slavni, trofejni i kontroverzni trener sastavio je idealnu ekipu od igrača koje je vodio tokom karijere.

Kao trener Porta, Chelseaja, Intera, Reala, Manchester Uniteda, Mourinho je osvojio sve i vodio najbolje nogometaše svijeta, pa je jasno da je teško iz takvog obilja izdvojiti samo 11 igrača.

Primjetno je međutim da je Specijalni u svoju posebnu ekipu uvrstio samo jednog igrača iz kluba s kojim se proslavio i osvojio oba evropska kupa. Iz Mourinhovog Porta u ovom “dream teamu” samo je stoper Ricardo Carvalho, ali on je i jedan od čak osam igrača Chelseaja koje je u tom klubu vodio Mourinho i koje je uvrstio u ovaj sastav.

- OGLAS -

Među njima je i kičma slavne momčadi Bluesa iz sredine prošlog deseteljeća: Čech – Terry – Lampard – Drogba.

Iduća stanica na Mourinhovom trofejnom putu bio je Inter, ali iz ekipe koju je vodio do trostruke krune i svoje druge Lige prvaka, u idealnu ekipu svoje karijere uvrstio je tek Javiera Zanettija. Nije dakle našao mjesta za Sneijdera, Diega Milita, Eto'a, Materazzija…

Nakon toga je Mourinho preuzeo najveći klub, ali jedina dva igrača njegovog Reala koji su mu u idealnoj ekipi su Cristiano Ronaldo i Mesut Ozil.

Konačno, Mourinho u idealni tim igrača koje je vodio nije uvrstio nijednog igrača Manchester United, zadnjeg kluba s kojim je osvajao trofeje. Zlatan Ibrahimović sjajno je igrao tokom te 2016/17, ali za njega nije bilo mjesta u ekipi:

Petr Čech; Javier Zanetti, John Terry, Ricardo Carvalho, William Gallas – Claude Makelele, Frank Lampard, Mesut Ozil, Eden Hazard – Didier Drogba, Cristiano Ronaldo.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA