11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Kosor: Sad konačno možemo biti sigurni u budućnost Hrvata u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a Dragan Čović boravi u posjeti Republici Srbiji, gdje je u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsjedništva BiH i liderom SDNS-a Miloradom Dodikom održao radni sastanak.

Kako je sinoć saopćeno iz HDZ-a, “susret je održan kao nastavak regionalnih razgovora, a obuhvatio je europske integracije i perspektivu članstva dvaju zemalja u Europskoj uniji”.

Svoj komentar na sastanak dala je i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

- OGLAS -

“U međuvremenu, čitam, Čović se u Beogradu sastao s Vučićem i Dodikom. Sad konačno možemo biti sigurni u budućnost Hrvata u BiH i budućnost BiH”, navela je Kosor.

Kako je saopćeno iz HDZ-a, dužnosnici su razgovarali o Paketu proširenja Europske komisije te Ekonomsko-investicijskom planu EU-a za zapadni Balkan. Također, razgovarali su o bilateralnim odnosima te skorom obilježavanju 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Razgovarano je o stanju i saniranju posljedica covid-19, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Lider SDA i predsjedavajući Doma naroda BiH Bakir Izetbegović također je komentarisao ovaj susret u Beogradu.

“Vidimo jedno srpsko-hrvatsko udruživanje, od strane Zagreba i Beograda. Evo danas su Dodik i Čović kod Vučića. Pozvao je dvojicu, a ne trojicu. Ništa od toga nije slučajno. Ne bi trebali na takav način da rade i tako da obilježe 25 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma. Na način da takve poruke šalju na BiH, na Bošnjake i na bh. patriote”, rekao je.

Da su ga pozvali, odazvao bi se i on sastanku, poručio je.

“Bh. slika mora biti trodimenzionalna. Kad sam bio u Zagrebu uvjerio sam se da je bilo priče samo sa jedne strane, pa je bilo neophodno razgovarati sa rukovodstvom u Zagrebu”, naveo je.

(N1)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA