15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

“Real je potonuo, a Zidanov put je gotov”

Poraz madridskog Reala od trećeligaša Alkojana sinoć u šesnaestini finala Kupa kralja bio je povod da “Marka” odradi detaljnu analizu rada Zinedina Zidana na klupi “merengesa”.

Ispadanje od trećeligaša uzdrmalo je sve u klubu, a pogotovo Zidana. Francuz je u teškoj situaciji, prije nekoliko dana Atletik Bilbao bio je bolji u Superkupu, Alkojano sinoć u Kupu i Real se već oprostio od dva trofeja. A budući da u La Ligi ima četiri boda manje i dvije utakmice više od Atletika onda se sve glasnije priča da će Madriđani ostati i bez trećeg pehara.

Real je i dalje u igri za trofej u Ligi šampiona, ali sa ovakvom igrom nema mjesta optimizmu. U osmini finala igraju sa Atalantom i ne može se reći da su favoriti u tom meču, a kamoli u eventualnoj kasnijoj fazi protiv nekog giganta.

- OGLAS -

“Marka” je niz tekstova posvetila Zidanu – “Zidanov put u Realu je gotov”, “Samo čudo može spasiti Zidana” i “Sramota koja će izazvati najteže posljedice”, neki su od tih naslova.

 Ali “Marka” ide dalje i u jednom tekstu piše da su igrači zasićeni Zidanom, te da su distancirani od njega. Te informacije odavno su poznate, a sve je kulminiralo nakon posljednjih neuspjeha.

“Zidanov put u Realu je gotov” sinoć piše “Marka”.

Ipak, i pored debakla nije sigurno da će Zidan odmah dobiti otkaz. Realnije je da će uprava čekati kraj sezone da mu se zahvali. Zidan je na klupi zahvaljujući starim zaslugama, osvojio je dvije La Lige i tri Lige šampiona, a ni rukovodstvo ne želi sada da presiječe i raskine saradnju.

Takođe, “Marka” ističe da je u Realu javna tajna da su igrači izgubili povjerenje u trenera, što je očito i po energiji na terenu.

Zidan je izgubio kontakt s igračima, a s onima iz drugog plana ga, navodno nikada nije ni imao. I onda je sa tim rezervama pokušao da prođe dalje u Kupu. I nije uspio.

“Ispadanje iz tog takmičenja pokazalo je da je Real sa Zidanom potonuo na dno. Real je već neko vrijeme bio na putu prema katastrofi kao što je ona kod Alkojana, a trener ničim nije pokazivao da to može spriječiti”, piše u jednom od tekstova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA