Sport
Krajan dobio otkaz devet dana pred turnir u Madridu Hrvatska Davis Cup reprezentacija ostala bez selektora 9 dana pred finalni turnir Davis Cupa
# Agencija

Željko Krajan više nije selektor hrvatske Davis Cup reprezentacije. Hrvatski teniski savez danas je odlučio da raskine ugovor sa Krajanom, unatoč činjenici da samo za 9 dana predstoje mečevi Davis Cupa u Madridu.

Predsjednica HTS-a, Nikolina Babić, izjavila je da je odluka donesena nakon zajedničkog sastanka užeg vodstva HTS-a s igračima, na kojem su bili dopredsjednici Neven Nakić i Franc Regina, izvršni direktor Vlatko Jovanoski i sportska direktorica Jelena Kostanić Tošić. 


- Zahvaljujem se izborniku Krajanu na svemu što smo zajedno ostvarili i postigli. Međutim, od danas idemo u novom formatu. Nakon otkazivanja Marina Čilića zbog ozljede te nemogućnosti odaziva Ive Karlovića odluka je bila odlazak na Davis Cup u Madrid s mladim igračima s kojima želimo i možemo graditi budućnost hrvatske teniske reprezentacije.

Umjesto da fokus bude na odbrani naslova u novom formatu Davis Cupa, otkazi igrača i sada otkaz selektoru su jedna od glavnih tema u Hrvatskoj. Sve je počelo sa Čilićevim oktazivanjem, nije upitno objašnjenje nego tajming kada je otkriveno da Čilić ima problema sa koljenom.


Igrači su, odigrali ključnu ulogu u svrgavanju Krajana sa pozicije selektora, a budući da su u HTS-u uvijek slušali igrače, izbornik je postao bivši gotovo osam godina nakon što je postavljen još u januaru 2012 i pod čijim je vodstvom Hrvatska reprezentacija igrala dva finala, 2016. kada su izgubila od Argentine te lani kada je pobijedila u Francuskoj.

- Igrači su na prvom mjestu, oni svim srcem igraju za našu reprezentaciju i zemlju i sigurna sam da će dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat. Vjerujem da će naši navijači i javnost poštovati ovu odluku igrača i HTS-a te pružiti potporu i mir igračima uoči odlaska na ovo važno natjecanje Davis Cupa u Madrid - dodala je Babić.

Upravni odbor u sljedećih će 36 sati raspraviti oko toga tko bi trebao sjediti na klupi u Madridu, no kako je malen vremenski rok za ono najbolje rješenje s tendencijom dugoročnog, najizglednije je da to privremeno u španjolskoj prijestolnici bude netko od igrača. S obzirom na staž i iskustvo, nameće se svakako Ivan Dodig.

 

Na završnom turniru, Hrvatska je smještena u grupu B zajedno sa Španijom i Rusijom.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.