15 C
Sarajevo
28.03.2024

Dodikov savjetnik Radovan Kovačević odgovorio Dritanu Abazoviću

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Al Jazeera Balkans je kazao da poštuje institucije Bosne i Hercegovine. Kako je naveo, Vlada Crne Gore nije trebala da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS-a koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

“Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike”, rekao je Abazović.

Dodao je da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije.

- OGLAS -

“Ne razumijem potrebu da stalno stvaramo neprijateljstva umjesto da naša politika dvije zemlje, ali generalno i regiona, bude pomiriteljska. Mi moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj istoriji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste”, kazao je Abazović.

Odgovorio mu je savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Gospodine Abazović, da li ovo znači da vi smatrate da Republika Srpska, njeni građani i institucije ne zaslužuju poštovanje?!”, naveo je Kovačević.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA