1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

U At mejdanu održan prvi prijem stranaka na otvorenom

U parku At mejdan, na šetalištu duž Miljacke, danas je održan prvi općinski prijem stranaka na otvorenom, u kojem su učestvovale sve službe Općine Stari Grad Sarajevo koje rade sa strankama.

Naime, usljed pandemije koronavirusa i preventivnih mjera na zaštiti građana i uposlenika, još od sredine marta u Općini je na snazi mjera ograničenog prijema stranaka u službama. Kako bi se građanima omogućilo rješavanje tekućih pitanja, a da pritom niko ne bude doveden u opasnost od mogućeg širenja zaraze, Općina Stari Grad organizovala je prijem stranaka na otvorenom, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera. 

Događaju su prisustvovali i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i sekretar organa državne službe Alma Destanović, koji su također razgovarali s građanima.

- OGLAS -

Kako je istakao Hadžibajrić ova praksa uvedena još u februaru kada je organizovan “Dan otvorenih vrata”, ali zbog pandemije događaj se sada radi na otvorenom. 

– Našim građanima danas su na raspolaganju pomoćnici načelnika i na licu mjesta odgovaraju na sve njihove upite. Prijem smo organizovali na otvorenom kako bi ispoštovali sve mjere zaštite. Uvijek naglašavam da smo mi servis građana i da im moramo biti na usluzi bez obzira na sve okolnosti. Na svako pitanje bit će odgovoreno na licu mjesta, a na ona komplikovanija strankama će se odgovoriti pismeno – izjavio je Hadžibajrić. 

Na pitanja građana odgovarali su pomoćnici načelnika i njihovi najbliži saradnici, a na ovaj način ostvaruje se direktna i otvorena komunikacija općinskih službi i građana, pružaju brzi odgovori, upoznaju građani sa nadležnostima, dužnostima i obavezama lokalne samouprave i drugo. Najviše pitanja bilo je iz oblasti komunalne infrastrukture, inspekcijskog nadzora, urbanizma i građenja, mjesnih zajednica, ali i pitanja iz kategorije boračko-invalidskih i socijalnih prava. 

Svi koji su učestovali na današnjem prijemu stranaka bili su obavezni nositi masku, poštovati distancu, a na ulazu se prilikom prijema zahtjeva svima mjerila temperatura i vršila dezinfekcija ruku. Onima koji nisu mogli dobiti odgovore na licu mjesta, nakon proučavanja predmeta, odgovori će se uputiti pismeno u roku  24 sata, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA