Sport
Medvedev: O Novaku sam čitao loše stvari, a ja se jedino sjećam da je kasnio na trening sa mnom Danil Medvedev je danas u Melburnu izgubio i svoje drugo finale jednog Grand Slam turnira u karijeri.
# SCS

Danil Medvedev je danas u Melburnu izgubio i svoje drugo finale jednog Grand Slam turnira u karijeri.

U borbi za trofej na Australian Openu poražen je od Novaka Đokovića i to sa ubljedjivih 3:0 u setovima.

“Teško je. Ne volim da gubim, nije bitno da li je prvo kolo ili finale Grand Slama”, rekao je Danil na početku i dodao:

“Bio sam u igri u prvom setu, imao sam brejk prednosti u drugom, ali sam na kraju izgubio maksimalnim rezultatom. Nisam igrao loše, ali nisam igrao ni onako kako znam. Ja sam na sličan način dobio Rubleva i Tsitsipasa, oni su bili dobri, ali osjećao sam da sam ja bolji. Danas je tako bilo Novaku. Bio je bolji od mene. Naravno da sam ja neke stvari mogao da uradim drugačije, ali nisam uspio. Zato i nisam osvojio trofej”.

Na ceremoniji dodjele pehara, Rus se prisjetio prvog susreta sa Novakom.

“Ne sjećam se godine. Ja sam igrao futurese, a on je upravo osvojio Wimbledon. Moj trener mu je rekao da sam ja tu ako želi da trenira sa nekim u Monaku. Ja sam čuo priče iz medija da Novak nije dobar momak i tome slično… Kasnio je i to je jedina loša stvar koje se sjećam. Bio je veoma dobar prema meni. Poslije toga me je poveo privatnim letom do Srbije na Davis kup. Oduvijek je bio dobar prema meni, pomogao mi je mnogo”, sjeća se Medvedev.

Medvedev je svjestan da je pred mladim igračima veliki izazov da sustignu Veliku trojku.

“Oni su najveća imena u historiji tenisa i niko ne može da ospori to. I tu pričam o rezultatima. Kao što sam rekao, ja imam 25 godina. Da bih osvojio devet titula na Australian Openu, morao bih da trijumfujem svake godine dok ne napunim 34. Vjerujem ja u sebe, ali mislim da ne mogu da uradim tako nešto. Isto važi i za Rafu, koji je osvojio Roland Garros 13 puta”, zaključio je Danil.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.