9 C
Sarajevo
24.04.2024

Vučić nakon sastanka: Volio bih da jedni drugima pomognemo

On je pozvao građane Srbije da u što većem broju danas u Rači dočekaju turskog predsjednika Erdogana i pozdrave ga.

“Neću da govorim koliko je to fantastično za našu trgovinsku razmjenu. Danas smo potezali mape u koje smo ucrtavali auto-puteve i pruge, ali mislim da smo svi sa zadovoljstvo gledali kako možemo da popravimo živote ljudi. Kada povezujete ljude onda oni bolje razmišljaju o suživotu. Za nas je taj prsten koji treba da spaja Beograd i Sarajevo, veoma važan, time bismo spojili Srbe iz Beograda i Bošnjake iz Sarajeva, uvezali bismo se, jedni do drugih bi mnogo lakše dolazili. Za tri sata lagane vožnje od Beograda do Sarajeva”, kazao je Vučić.

On je dodao kako je Erdogan svojim ostankom na sastanku danas pokazao koliko je značajno prijateljstvo.

- OGLAS -

“Jedna od rijetkih stvari oko koje ćemo biti složni svi je kao da je postojala nevidljiva ruka koja nije dozvoljavala da se stvaraju komunikacijske veze. Želim da vas obavijestim da će most preko Save biti izgrađen našim parama i izgradnja će trajati tri godine. Time se spajamo sa Bijeljinom, ići će do Brčkog i Tuzle”, istakao je predsjednik Srbije.

On je poručio kako mu je izuzetno drago što je danas razgovarao s članovima Predsjedništva BiH Komšićem, Dodikom i Džaferovićem, te Erdoganom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA