Sport
Nadal: Bilo bi sjano da se vrati stari Federer Drugi teniser svijeta Rafael Nadal vjeruje da će Roger Federer, koji je propustio godinu dana zbog povrede, ponovo biti konkurentan u teniskom vrhu.
# Reuters

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal vjeruje da će Roger Federer, koji je propustio godinu dana zbog povrede, ponovo biti konkurentan u teniskom vrhu.

"Ako se oporavi na pravi način i povreda ga ne bude mučila, vjerujem da će se vratiti punom snagom. Više ne mora ništa da dokazuje, već je dokazao da je najviši nivo kada je zdrav. Ukoliko bude igrao bez bola, bit će ozbiljna konkurencija. Ne znam još koliko će igrati, ali bilo bi sjajno da se vrati svojom najboljom igrom“, kaže Nadal i dodaje:

„Ako me pitate da li bih više volio da ja budem taj koji osvaja Slamove, očigledno je da je odgovor potvrdan. Ali mislim da bi bilo dobro za tenis da se Federer vrati sa borbenim duhom i da obnovimo rivalstvo. Ono čini naš sport mnogo većim sa globalne tačke gledišta, zabavno je“.

Federer će naredne godine napuniti 40, Nadal i on imaju po 20 Grand Slam titula, a Rafa u međusobnom skoru vodi sa 24-16.

(Sportklub)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.