Sport
Nadal isprozivao Đokovića Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario rekord
#

Rafael Nadal je u intervjuu za Movistar+ izrazio svoje mišljenje o Novaku Đokoviću, sugerirajući da bi za Đokovića bila velika frustracija da nije uspio srušiti rekord po broju osvojenih Grand Slam titula. Nadal je istaknuo da je učinio sve što je mogao unutar svojih mogućnosti kako bi postigao uspjeh u tenisu, ali da Novak Đoković taj cilj doživljavao mnogo ozbiljnije. Također je podsjetio da je trenutno na drugom mjestu vječne liste Grand Slam pobjednika, sa 22 osvojene titule, dok Đoković trenutačno ima 24.

I dok su Roger Federer i Nadal ranije izjavljivali da im nije ultimativni cilj biti najbolji teniser u historiji. Španac je iznio svoje mišljenje o Novaku Đokoviću i njegovom pristupu tenisu, sugerirajući da Đoković ima intenzivniji fokus na postizanju najvećih uspjeha u tenisu.

Nadal je izjavio da je učinio sve što je mogao unutar svojih mogućnosti kako bi postigao uspjeh u tenisu. Nadal je osvojio 22 Grand Slam naslova, ali trenutno je drugi na listi jer je Đoković osvojio 24.

Također naglasio da može razumjeti kako se neki teniseri mogu osjećati frustraciju ako ne postignu svoje ciljeve. U kontekstu Đokovića, sugerira da bi za njega bila veća frustracija ako ne bi uspio srušiti rekord.

Nadal je trenutno izvan teniskih terena zbog ozljede tetive lijeve noge i planira se vratiti nakon godinu dana pauze, potencijalno na Australian Openu naredne sezone.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.