3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Nurkić: I mene je iznenadilo kako sam dobro igrao i da sam imao kondicije za sve te minute

Portland Trail Blazersi sinoć su u dramatičnoj završnici izborili play-in u kojem će protiv Memphis Grizzliesa u subotu i eventualno nedjelju pokušati izboriti doigravanje NBA lige.

Predvođeni fantastičnim Damianom Lillardom, koji je zabio 42 koša, Blazersi su u posljednjoj utakmici večeri, u kojoj im je pobjeda značila play-in, a poraz završetak sezone, svladali Brooklyn Netse 134:133. Imali su Netsi napad za pobjedu, ali Caris LeVert nije pogodio.

Blazersi su tako učinili ono što se od njih očekivalo jer su i prije restarta lige u Disney Worldu pokraj Orlanda bili favorit među svim momčadima izvan zone doigravanja da izbore play-in za osmo mjesto u doigravanju.

- OGLAS -

Ali do play-ina su stigli puno teže od očekivanja, po putu su doživjeli nekoliko neočekivanih poraza pa su se doveli u situaciju da im posljednja utakmica regularnog dijela sezone bude “na život i smrt” nakon što su Memphis i Phoenix odradili svoj dio posla pobjedama nad Milwaukeejem, odnosno Dallasom.

Naposljetku su Sunsi ispali najveće žrtve i najljepša priča NBA restarta dobila je tužan završetak jer uprkos tome što su s omjerom 8-0 bili jedina neporažena ekipa u Disney Worldu, nisu uspjeli produljiti sezonu.

Blazersi su završili na osmome mjestu s omjerom 35-39 ispred Memphisa i Phoenixa s 34-39. U subotu bi pobjedom protiv Grizzliesa, koji su u play-in upali zbog boljeg međusobnog omjera sa Sunsima, osigurali osmo mjesto i okršaj s LA Lakersima u doigravanju. U slučaju poraza, dan kasnije će imati drugu priliku.

Osim Lillarda, koji je u posljednje tri utakmice zabio nevjerovatna 154 poena (prosjek 51,3), junak Blazersa sinoć je bio Jusuf Nurkić. Reprezentativac BiH susret je završio s 22 poena i 10 skokova.

Za njega je sinoćnja utakmica bila posebno emotivna jer mu je bila prva protiv Brooklyna nakon što je u martu 2019. baš protiv Netsa doživio strašnu ozljedu noge zbog koje je propustio godinu dana košarke, a trebao se vratiti nekoliko dana nakon što je natjecanje prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Bez njega Blazersi su bili najveće razočaranje sezone, ali njegovim povratkom opet su se pokazali kao kandidati za velike stvari.

“Bila je to emotivna utakmica za mene jer sam se protiv njih povrijedio”, napomenuo je Nurkić, koji je pobjedom protiv Netsa zatvorio poglavlje o dvostrukom prijelomu noge.

“Svaka čast Netsima, učinili su sve što su mogli da dobiju utakmicu, ali nije im bilo suđeno. Mi smo pobijedili i to je jedino bitno“, dodala je Bosanska zvijer.

Nurkić je u Orlandu posebno impresionirao fizičkom spremnošću i dobrom kondicijom za nekoga tko nije igrao skoro godinu i pol dana. U prosjeku je igrao skoro 32 minute i bio tačno ono što su Blazersi trebali u svom pohodu na doigravanje.

“I mene je iznenadilo kako sam dobro igrao i da sam imao kondicije za igrati sve te minute. Sad idem u ledenu kupku, prekriti se ledom i pokušati se odmoriti. To je sve što mogu, zar ne?”, rekao je Nurkić.

Odmor će biti kratak, prva utakmica play-ina je već u subotu u 20.30 sati po našem vremenu, uz prenos na kanalu Arena Sport 1.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA