Sport
Nadal otvoreno o ritualima: Onu stvar sa donjim vešom ne mogu da promijenim, uvijek sam stidan Španski teniser Rafael Nadal borit će se u subotu za plasman u finale Masters turnira u Parizu, a za španske medije je govorio o mnogim temama u vezi sa tekućom sezonom, ali i stvarima iz prošlosti.
# SCS

Španski teniser Rafael Nadal borit će se u subotu za plasman u finale Masters turnira u Parizu, a za španske medije je govorio o mnogim temama u vezi sa tekućom sezonom, ali i stvarima iz prošlosti.

Nadal je opisao svoje rituale na terenu, nakon što je u petak bio bolji od Pabla Carrena Buste, a sve u javljanju za jednu špansku emisiju.

„Onu stvar sa donjim vešom, svi znate na šta mislim, radim čitavog života i to ne mogu da promijenim. Imam i druge rutine, kada igrate toliko tenis, svake nedjelje, iz mjeseca u mjesec, onda razvijete određene rutine koje vam pomažu da vam nivo koncentracije ne pada. Tako se izolujem od ostalih stvari i samo razmišljam o igri“, izjavio je 34-godišnji Rafael Nadal i nastavio:

„Karantin je bio dobar za moja koljena jer sam uspio da se oporavim, ali ne i za moja stopala. Moje stopalo je bilo u veoma lošem stanju i imao sam nekoliko teških mjeseci. Dvije nedjelje pred start turnira u Rimu nisam znao ni da li ću uopšte biti tamo“, rekao je španski teniser.

Nadal se osvrnuo i na svoje teniske početke.

„Kada sam bio dječak, bio sam veoma stidljiv. Ponekada sam i sada takav, ali sam mnogo putovao i imam mnogo različitih iskustava, tako da je ta stidljivost u velikoj mjeri nestala. Međutim, kada sam bio mali bio sam jako stidljiv i veoma poslušan. Moj otac je često bio van kuće zbog posla, a majka je radila u parfimeriji i dosta se posvećivala nama. Tada sam više volio da igram fudbal jer sam tada bio sa drugovima, a kada igrate tenis, ipak ste usamljeniji. Imao sam veću tremu kada sam išao na fudbal nego na tenis. Moj stric mi je usadio ljubav prema sportu, ali se u mojoj porodici uvijek pratio sport. Moj stric Miguel Angel je igrao na tri svjetska prvenstva – u SAD, Francuskoj i na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji gdje su nas pokrali“, ispričao je „Bik sa Majorke“.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.