Sport
Nadal: Sretan sam zbog povratka na Tour, ali ne razmišljam da ponovo budem broj jedan na ATP listi Rafael Nadal kazao je kako se nada da će biti konkurentan na turnirima u Parizu i Torinu.
#

Istakao je i da ne razmišlja o tome da ponovo bude broj jedan na ATP listi.

“Sretan sam što sam se vratio na Tour poslije nekog vremena. Svi znaju koliko je ovaj grad važan za mene, mada je istina da na ovom turniru nije bilo mnogo pozitivnih stvari“, počeo je Nadal.

Nadal je nedavno postao otac i Pariz će mu biti prvi turnir kao roditelju.

“Drugačiji je osjećaj. Uvijek mi je bilo teško da odem od kuće, ali interesantno je kako čak i poslije samo dvije-tri sedmice sin već počinje da mi nedostaje. Novo iskustvo, sve promjene su teške i moramo da im se prilagodimo, ali barem imamo video pozive kada god želimo“.

Nadal nije osvojio pariški Bersi nikada u karijeri, a novinari su ga podsjetili na finale davne 2007. godine sa Davidom Nalbandijanom.

“Ponosan sam na sve što sam postigao i što sam i dalje tu u 2022. godini, to znači da sam mnogo stvari uradio kako treba u životu – zadržao strast i ljubav prema igri, duh borbe svakog dana“.

Na pitanje kako se osjeća fizički, Rafa je odgovorio:

“Ne znam. Vidjet ćemo kako je kada se uđe u takmičenje. Moje tijelo je starije, i tada je teže znati kakvo je tačno stanje kada ne igraš neko vrijeme, nego kada igraš turnire u nizu. Imao sam ove godine i nevjerovatne rezultate i povrede, vidjet ćemo šta će sada biti – nadam se da sam spreman“.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.