Sport
Najuspješniji hrvatski teniseri dočekani na zagrebačkom trgu Nakon nezaboravnog dočeka 'Vatrenih' nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na središnjem zagrebačkom trgu je održan i doček hrvatskoj teniskoj reprezentaciji koja je po drugi put u historiji postala pobjednik Davis Cupa.
# Vijesti.ba

Hrvatski teniseri osvojili su najstarije sportsko momčadsko natjecanje nakon što su proteklog vikenda u Lilleu pobijedili Francusku sa 3-1.

Bila je to historijska pobjeda hrvatskih tenisera jer se nakon 118 godina gasi ovaj format Davis Cupa, a od  naredne godine bit će zamijenjen jednosedmičnim finalnim turnirom 18 reprezentacija na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup, krajem novembra. Tako će zauvijek ostati upisano kako su Amerikanci prvi pobjednici Davis Cupa 1900. godine, a hrvatski teniseri posljednji 2018.

Hrvatsku reprezentaciju predvodili su Marin Čilić i Borna Ćorić uz izbornika Željka Krajana.

Hrvatska reprezentacija je stigla u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman letom iz Pariza u 14.30 sati, a dočekao ih je vatrogasni vodeni top, mažoretkinje i crveni tepih, a prvi su iz aviona izašli izbornik Krajan, predsjednica HTS-a Nikolina Babić, te Čilić noseći hrvatsku zastavu i mali pokal pobjednika Davis Cupa.

Pjesmom "Igraj moja Hrvatska" tenisere su dočekali Zaprešić boysi, a zatim su hrvatski reprezentativci jedan po jedan dolazili su na pozornicu, a s najviše ovacija popraćen  je dolazak prvog hrvatskog reketa Marina Čilića.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.