Sport
Navratilova: Novače, obrađuj drvo ili pleti šal, pusti Asocijaciju Legendarna Martina Navratilova oštro je osudila odluku Novaka Đokovića da osnuje Asocijaciju profesionalnih tenisera.
# AFP

Legendarna Martina Navratilova oštro je osudila odluku Novaka Đokovića da osnuje Asocijaciju profesionalnih tenisera.

Novak Đoković i Vašek Pospišil su neposredno pred početak US Opena saopštili da su osnovali Asocijaciju profesionalnih tenisera, čiji je cilj da štiti prava svih igrača.

Odmah su se suočili sa brojnim kritikama, a najbolji teniser svijeta već je govorio o "udarima" koje je doživio u Americi.

"On misli da radi ispravnu stvar. Nisam saglasna sa tim, ali to je njegov izbor. Svakako, izgleda da mu to ne pomaže u tenisu. Mislim da bi mu bilo bolje da se ne bavi time, već da energiju usmjeri ka onome što mu pomaže. Kada ste šampion, onda treba da se posvetite sportu. Da biste se odmorili, možete da gledate televiziju, obrađujete drvo ili učite kako da pletete šal. To je ono što može da vas opusti", rekla je Navratilova za 'The Irish Times' i dodala:

"Pokretanje ove Asicijacije? To nije korisno ni na jednom nivou. Mogao je to da uradi kada prestane da igra, sada je kontroverzno i nije od pomoći. Tokom pandemije koronavirusa, pokušava da nas podijeli, a trebalo bi da se ujedinimo i smislimo kako da se turniri igraju, a da ljudi ne obole i ne umru. To je probelm kome treba da se posvetimo, nisu nam potrebni novi".

Sam Đoković je istakao da ga bavljenje Asocijacijom ne opterećuje, već da oseća da ima obavezu da pomogne onima koji "nemaju glas".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.