Sport
Nijemac ljut zbog ATP rankinga: Federer nije igrao godinu, a i dalje je ispred mene Ponedjeljkom se osvježava ATP lista, a danas je pogled na nju drugačiji u odnosu na onaj na koji smo navikli u čak posljednjih 15 godina.
# SCS

Ponedjeljkom se osvježava ATP lista, a danas je pogled na nju drugačiji u odnosu na onaj na koji smo navikli u čak posljednjih 15 godina.

Na drugo mjesto je stigao Danil Medvedev, te tako postao prvi igrač nakon članova velike četvorke (Đoković, Federer, Nadal, Murray), koji je bio na toj poziciji u posljednjih deceniju i po.

Pogled na najnoviju ATP listu nije prijao očima njemačkog tenisera Alexandera Zvereva, kojem nije jasno kako Roger Federer, koji 13 mjeseci nije igrao, zauzima bolju poziciju od njega.

Zverev je zanemario da je zbog “korona godine”, koju je Federer gotovo cijelu propustio, ATP uveo novi sistem bodova, pa se odsustvo Švicarca nije ni drastično odrazilo na njegovu poziciju na rang-listi.

Ipak, ako se uzme u obzir učinak na terenu, Zverev ne može da ne osjeti ljutnju.

“Rang lista mi ne znači ništa, pogotovo sa sistemom bodovanja koji sada imamo. Mislim da bi trebalo da budem bar četvrti ili peti na svijetu u ovom trenutku da je sistem ostao normalan, ovo sada je apsurdno, nema nikakvog smisla”, rekao je razočarani Zverev.

Sedmi teniser svijeta zaostaje za šestoplasiranim Federerom 745 bodova.

“Ja sam najveći Rogerov navijač, ali nije igrao odigrao nijedan meč godinu dana, a ispred mene je na listi. Ja sam igrao finale grand slama, finale mastersa, osvojio sam jedan ili dva turnira. Ovo sada je haos i ne bi trebalo da obraćamo previše pažnje na to”, dodao je Zverev.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.